Foto fra Bjerge Nordstrand

Foto fra Bjerge Nordstrand

Kommentarer

Ole K. Ersgaard

23.07.2019 07:40

Man fornemmer ikke alene saltet i luften, men hører også bølgeslagene og kan næppe undgå at blive fascineret af vidden i værket.

Christina Maria

04.12.2018 10:56

Det kan ikke siges med ord hvor vanvittig dygtig du er til at fortælle ,levende oplevelse ved dine smukke malerier!

Jeg er en årgang 1954, født på fyn, opvokset i Korsør og bor nu ved Bjerge Nordstrand, hvor jeg har stranden og vandet tæt på. Her har jeg  indrettet et sommergalleri i min tidligere hestestald,  Galleri "DichmannART"  Galleriet er åbent efter aftale på tlf. 60921165 og alle er hjertelig velkommen.

Jeg maler i mange stilarter og med meget forskellige udtryk, jeg låser mig ikke fast og maler, hvad der lige her og nu optager mig.

Jeg har tidligere arbejdet med keramik, vævning, silkemaling og almuemaling. Det er først i de senere år, jeg har kastet mig over lærred/pensler og dette udtryk passer mig rigtig godt.

 

Udtalelse om min kunst. skrevet af Kirsten-Marie Hedeland , Kunstanmelder ved Kunstavisen og TV programvært på kultur- kanalens "Kunst for Tiden" september 2019

Ulla Dichmann lader sig ikke fastlåse i et bestemt motivisk univers. Hun er en kunstner med en stor nysgerrighed og lyst til, at arbejde med forskellige udtryk; det kan være lige fra det fortællende portræt, hvor hun lader personens følelser og sindsstemninger komme frem, over til de både blide og dramatiske naturoplevelser, hvor man mødes af en skøn frihedsfølelse. Men Ulla tændes også af en lyst til, at udfordre sig selv og bringer ofte tvetydige elementer i spil, krydret med en humoristisk tilgang. De viser sig især i hendes værker, hvor billedsproget og ikke mindst vores velkendte ordsprog optræder gennem en speciel imagination, hvor fantasifulde indfald er de bærende elementer. I hendes værker er der en høj genkendelsesværdi og fortælling og udtryk går op i en højere enhed.

Arbejdet med maleriet begynder som regel med en følelse, en idé eller en formulering, der så udvides og bygges videre på. I fordybelsesprocessen, ophører tid og sted og Ulla nyder, at kunne lukke verden ude og finder de indre stemninger og følelser frem, der præger hendes motiver.

Ulla er teknisk dygtig og med et sikkert farvevalg rammer hun noget helt væsentligt og fremhæver en magisk stemning i maleriet. Hun er klar i stregen omkring rum og perspektiv og arbejder godt med detaljerne.

Ullas motivverden er som en spændende rejse, hvor der sker noget fra start til slut og vi bliver visuelt udfordret. Fantasien får frit spil og der er ingen begrænsninger, men derimod en overflod af overraskende elementer. Hun virker udforskende i sit billedsprog og bevæger sig rundt i en verden mellem det naturalistiske og surrealismen. Man rammes af stærke oplevelser, når man træder ind i to forskellige verdener; en genkendelig og en fordrejet verden, hvor fortællingen lever videre i beskuerens fantasi.

Seneste kommentarer

13.05 | 12:50

Tak og du er velkommen 🤗

13.05 | 12:39

For hulen hvor er du dygtig. Kommer og besøger udstillingen i pinsen.

04.08 | 09:00

Hvad er prisen for dette billede: Bølgen 35x70 årgang 2017

03.06 | 05:42

dejlige malerier -især øjnene er du dygtig til

samt pels og hår. Man kan næsten mærke den bløde pels.

Del siden